Annons
AnnonsLäsarfråga – Gå i högklackat


 

Hej Angelica! Jag har ett problem som jag vet att du kan hjälpa mig med. Jag vill lära mig att gå i höga klackar men vet inte hur jag ska göra 🙁 Just nu ser jag bara dum ut och böjer på benen plus att det gör ont efter en stund. Hur sjutton gör man?

Annons

 

Svar: Att lära sig att gå i högklackat är precis som att lära sig cykla, övning ger färdighet! Du kan inte börja med dom högsta klackarna om du inte är van, det kommer bara att sluta i katastrof. Istället för stödhjul behöver du ett par stabila pumps med en mindre klack. Två, tre centimeter känns meningslöst utan satsa på ett par med cirka 5 till 6 centimeter.

Börja med att gå runt hemma (kolla först om klackarna lämnar märken) och träna. Du kan dammsuga eller laga mat i högklackat för att fötterna ska vänja sig. När du går ut är mitt bästa tips att du tar med dig platta skor i nödfall! Det viktigaste är att du går så naturligt som möjligt och inte böjer på dina knän. Om du börjar att böja på knäna efter ett par minuter behöver du antingen träna mer eller hitta rätt balans. Skavsår och ont i fötterna kan undvikas om du ser till att köpa rätt storlek och gärna ett par i äkta skinn eller mocka. Platå gör skon stabilare och klackarna känns lägre. När du känner att du klarar av 6 cm kan du avancera upp och till slut kan du gå i skyhöga klackar utan problem!

TAGGAR
8 kommentarer | Translate
OM ANGELICA

Angelica Aurell är en veteran inom bloggvärlden där hon drivit sin blogg Angelicas Closet sedan 2006. Hon har arbetat professionellt med mode i många år som moderedaktör, skribent och stylist för flera förlag. Idag arbetar hon med marknadsföring inom e-handel och mode. Angelica beskriver sin stil som klassisk med en twist och om hon bara fick välja ett plagg skulle det bli en wrapklänning från DvF. Kontakt: angelica@angelicascloset.seARKIVAnnons
Annons

Laddar