Annons
AnnonsTankar om shopping


Hej! Skulle vara intressant att höra vad du tycker om textil/klädindustrin? Du köper ju rätt mycket kläder och ofta ganska halvbilliga massproducerade plagg från asos och nelly osv. Tänker du nånsin på hur mycket textilindustrin förstör miljön och gör människorna som jobbar med det sjuka? Kollar du exempelvis upp varifrån textilierna i kläderna du köper är tillverkade? Kan du inte berätta lite hur du tänker om att jobba i en bransch som faktiskt indirekt stödjer miljöförstöring och stödjer en bransch som kostar människoliv?

Annons

Skulle också vara intressant att höra hur du tänker om att du måste ha nya kläder inför varje resa och högtid, du har väl många gamla fina klänningar att återanvända? Eller är det ok att köpa nytt hela tiden? (spelar ju egentligen heller ingen roll att du rättfärdigar det med att du skänker bort eller har bloppis sen när du tröttnat på plagget, skadan är ju redan skedd så att säga…) Lite tankar bara, hoppas du kan svara.

angelicas closet

Svar: Hej! Tack för en bra fråga! Det här är faktiskt något som jag tänker mycket på så det kändes rätt självklart att svara dig i ett helt inlägg. Jag är väl medveten om att textilindustrin har stor påverkan på miljö och människor, precis som många andra industrier har. Det gör inte saken mer okej men enligt mig är inte textilindustrin den största boven i världen.

Angelicas Closet är en blogg om mode och shopping men helt ärligt så shoppar jag inte så mycket som kan tro. För mig har mode varit ett heltid eller deltidsjobb under många år så det är klart att det har cirkulerat mer kläder i min garderob än om jag inte hade haft det som yrke. Jag vet inte hur ofta du läser min blogg men jag är ingen trendtjej som köper nytt och nytt hela tiden. Jag har en bra basgarderob med plagg som jag har haft i flera flera år. Jag följer inte trender utan gillar en klassisk look. Om jag kunde skulle jag ha en italiensk skräddare som gjorde alla mina kläder. För mig är bra material otroligt viktigt.

[blockquote]Min utgångspunkt när jag shoppar är att det här ska vara plagg som jag kan ha i många år, inte i en säsong eller två. [/blockquote]

Min utgångspunkt när jag shoppar är att det här ska vara plagg som jag kan ha i många år, inte i en säsong eller två. Detta är någonting som jag försöker förmedla i bloggen med jämna mellanrum. Visst, jag shoppar klänningar på Asos då och då men jag har alltid en tanke bakom min shopping. Även om det är billigt så går jag inte wild and crazy eller shoppar bara för att shoppa. Det är även någonting som jag ofta påpekar i bloggen när jag skriver om hur man fyndar på rean osv – att det är viktigt att inte shoppa för att shoppa utan att man satsar på plagg som faktiskt håller och får stanna i garderoben. Jag tror inte på hetskonsumtion.

Jag shoppar inte nytt inför varje resa eller högtid utan använder mina plagg om och om igen. Jag försöker hitta nya sätt att styla dessa! Mina plagg hänger i min garderob av en anledning – dessa ska användas och inte säljas på någon bloppis. När jag rensar i min garderob så gör jag det för att kläder till exempel inte passar mig längre och då brukar jag ge bort dessa till vänner eller Myrorna. Jag är ingen miljöhjälte men tycker själv att jag har en vettig syn på konsumtion. Hoppas att det här inlägget gav dig en bättre inblick i hur jag tänker.

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM ANGELICA

Angelica Aurell är en veteran inom bloggvärlden där hon drivit sin blogg Angelicas Closet sedan 2006. Hon har arbetat professionellt med mode i många år som moderedaktör, skribent och stylist för flera förlag. Idag arbetar hon med marknadsföring inom e-handel och mode. Angelica beskriver sin stil som klassisk med en twist och om hon bara fick välja ett plagg skulle det bli en wrapklänning från DvF. Kontakt: angelica@angelicascloset.seARKIVAnnons
Annons

Laddar