Annons
AnnonsInför mellandagsrean


Snart startar mellandagsrean och det är inte alltid lätt att hitta i shoppingdjungeln. Jag har publicerat tips tidigare men då det är flera läsare som har frågat efter en lista så publicerar jag den igen.

Annons

 


1. Skriv en lista! Behöver du en svart kjol eller ett par nya pumps? Med en shoppinglista är det lättare att hålla sig till det man behöver.

2. Rätt shoppingkläder. Välj kläder som är lätta att ta av i omklädningsrummet. Du vill inte ägna din tid åt att byta om i evigheter eller kriga med ett par stövlar som har trög dragkedja. Tänk enkelt och bekvämt!

3. Reashopping är ingen gruppsport. Det är jättekul att shoppa med tjejkompisarna men inte när det kommer till rea. Det är många viljor som ska fram! Gå ensam eller med max två kompisar, det blir mycket smidigare då!

4. Passform. Tänk inte att du ska gå ner tre kilo för att kunna stänga dragkedjan. Nej, du kommer inte att ignorera skorna som skaver när du har druckit en drink och kommer du verkligen att ta den där kjolen till skräddaren? Var realistisk. Det bästa är att plagget passar bra med detsamma!

5. Material och kvalitet. Köp ingenting som är trasigt eller har fläckar. Känn ordentligt på plagget eller skorna, hur ska dom tvättas och vad är det för material? Jag undviker helst viskos och akryl samt skor i syntetmaterial.

6. Köp basplagg och investeringar. Rean är det gyllene tillfället att köpa basplagg och investeringar. Bra basplagg är tex. enkla toppar och blusar, jeans, en svart klassisk klänning eller cashmeretröjor. Skor till basgarderoben är tex. svarta pumps och ballerinas i skinn. Investeringar kan vara väskan du har suktat efter länge eller en klassisk beige trenchcoat. Var noga med kvalitet och material! Jag lägger gärna extra pengar på bra basplagg och investeringar som man kan ha år efter år.

7. Tänk två gånger. Behöver du verkligen den där toppen eller shoppar du bara för att det är rea? Handla inte bara för att det är billigt eller för att du inte vill komma hem tomhänt. Det är lätt att spontanköp hamnar längst bak i garderoben om man inte tänker efter.

TAGGAR
14 kommentarer | Translate
OM ANGELICA

Angelica Aurell är en veteran inom bloggvärlden där hon drivit sin blogg Angelicas Closet sedan 2006. Hon har arbetat professionellt med mode i många år som moderedaktör, skribent och stylist för flera förlag. Idag arbetar hon med marknadsföring inom e-handel och mode. Angelica beskriver sin stil som klassisk med en twist och om hon bara fick välja ett plagg skulle det bli en wrapklänning från DvF. Kontakt: angelica@angelicascloset.seARKIVAnnons
Annons

Laddar